NEO T5 blank screen

#1
Hi. I have a Minix T5 that has recently updated itself. I used to have the option of holding the power button on the remote and choosing what I wanted it to do (turn off or restart etc). Since the recent update I couldn’t do this and I wanted to restart it as YouTube was playing up. I went into the settings and set power button to restart the device then hit restart. I get the Minix screens showing up but then the screen goes blank. If I use the remote to move about the menu I can hear the device is on and working but nothing shows on the TV. If I stream to it from a phone I can hear the streamed video playing through the tv but no video shows. In the past I used to have to hit the power off and on after a restart to get around this but now every time I hit power off it goes through a restart and I’m back to the same position. It’s not an issue with the hdmi lead as it is showing the startup sequence and it’s always done this, the problem is the power button being set to force a restart rather than just turning the box on and off. Can anyone think of a way around this please without going through a full reset? I tried to remember the settings menu navigation sequence to get back to the remote power button option and change it but I couldn’t figure it out.

I’d be really grateful if anyone could take me through that button sequence please? Is settings top right of the screen?
 

ArcticWolf

Trusted Helper
#2
Hi. I have a Minix T5 that has recently updated itself. I used to have the option of holding the power button on the remote and choosing what I wanted it to do (turn off or restart etc). Since the recent update I couldn’t do this and I wanted to restart it as YouTube was playing up. I went into the settings and set power button to restart the device then hit restart. I get the Minix screens showing up but then the screen goes blank. If I use the remote to move about the menu I can hear the device is on and working but nothing shows on the TV. If I stream to it from a phone I can hear the streamed video playing through the tv but no video shows. In the past I used to have to hit the power off and on after a restart to get around this but now every time I hit power off it goes through a restart and I’m back to the same position. It’s not an issue with the hdmi lead as it is showing the startup sequence and it’s always done this, the problem is the power button being set to force a restart rather than just turning the box on and off. Can anyone think of a way around this please without going through a full reset? I tried to remember the settings menu navigation sequence to get back to the remote power button option and change it but I couldn’t figure it out.

I’d be really grateful if anyone could take me through that button sequence please? Is settings top right of the screen?
Once the box has booted, try just unplugging & reconnecting the HDMI cable from the back of the T5.

Does that get your display back?

Obviously, you can change the power button preference if that works.

(I don't have a T5 running the stock OS at the moment but I'd also ask someone for the exact button press sequence to reset the display to automatic as well in case this is a display setting issue.)
 

notrui

Trusted Helper
#3
Hi. I have a Minix T5 that has recently updated itself. I used to have the option of holding the power button on the remote and choosing what I wanted it to do (turn off or restart etc). Since the recent update I couldn’t do this and I wanted to restart it as YouTube was playing up. I went into the settings and set power button to restart the device then hit restart. I get the Minix screens showing up but then the screen goes blank. If I use the remote to move about the menu I can hear the device is on and working but nothing shows on the TV. If I stream to it from a phone I can hear the streamed video playing through the tv but no video shows. In the past I used to have to hit the power off and on after a restart to get around this but now every time I hit power off it goes through a restart and I’m back to the same position. It’s not an issue with the hdmi lead as it is showing the startup sequence and it’s always done this, the problem is the power button being set to force a restart rather than just turning the box on and off. Can anyone think of a way around this please without going through a full reset? I tried to remember the settings menu navigation sequence to get back to the remote power button option and change it but I couldn’t figure it out.

I’d be really grateful if anyone could take me through that button sequence please? Is settings top right of the screen?
Hi.
If previous post suggested by @ArcticWolf does not work do the following:
Try to use another tv, another hdmi cable or another hdmi input.

If you have an image again (of T5), save your personal data, etc .
After that my advice is to do a factory reset (to make sure the device is working properly, since you updated the firmware and something may have gone wrong)

Note:
Latest firmware is 9.3.16
 
#4
Thank you both for taking time to reply. Arctic Wolf’s suggestion of unplugging the HDMI did the trick and I’m back in now. Can’t believe I didn’t think to do that 😬 Top work, I’m very grateful for the assistance.
 

notrui

Trusted Helper
#5
Thank you both for taking time to reply. Arctic Wolf’s suggestion of unplugging the HDMI did the trick and I’m back in now. Can’t believe I didn’t think to do that 😬 Top work, I’m very grateful for the assistance.
Nice 🙂
I also don't advice you to use an HDMI switch.
It is always better to use a direct HDMI cable connection (TV to T5).
 

Website:http://minix.com.hk
Facebook:  facebook.com/minixtech
Telegram Channel: t.me/minix_channel
Telegram Group:    t.me/minix_group

Top