Sage AirMouse problems (lost cursor + constantly blinking mic light)

#1
Hello
I have no idea if a recent system update broke this or what the deal is, but my Airmouse cursor has changed from the typical green arrow to this lame low contrast difficult-to-see circle. Nothing is changed in Developer Mode and I cannot figure out how to get the "arrow" cursor back.

Also, recently I have noticed that the mic LED on the remote constantly blinks like it is listening on the remote itself. I can't find any option to disable "OK Google" any more. I already know about holding the mic button for three seconds but that gets tiresome as I have to repeatedly "mute" the mic.

Disabling the microphone by selecting "onboard USB" seems like a sketchy workaround as the main reason I bought the AirMouse in the first place is for the gyro and voice control.

My system is the UH-9 and I have used this for almost two years with no problems.
 

notrui2

Trusted Helper
#2
I saw a user with a similar problem and the solution was factory reset the device.
Maybe that upgrade did that.
if you do a factory reset you stay with the latest firmware you have.
Make sure you do a backup before doing that.
 

ArcticWolf

Trusted Helper
#4
Hello
I have no idea if a recent system update broke this or what the deal is, but my Airmouse cursor has changed from the typical green arrow to this lame low contrast difficult-to-see circle. Nothing is changed in Developer Mode and I cannot figure out how to get the "arrow" cursor back.

Also, recently I have noticed that the mic LED on the remote constantly blinks like it is listening on the remote itself. I can't find any option to disable "OK Google" any more. I already know about holding the mic button for three seconds but that gets tiresome as I have to repeatedly "mute" the mic.

Disabling the microphone by selecting "onboard USB" seems like a sketchy workaround as the main reason I bought the AirMouse in the first place is for the gyro and voice control.

My system is the UH-9 and I have used this for almost two years with no problems.
I had the problem with the constantly live mic with the A3 and a U9-H. I rarely use the mic so it was me that gave the advice of disabling it if it wasn't required.

It was definitely Google updates that triggered it in my case. (The first time it took Google months to fix, the second time I got sick of waiting and carried out a factory reset. Problem solved and I haven't experienced it since!!)

As for the strange cursor, ensure "show touches" and
"pointer location" are both disabled under the developer options.

failing that, try force stopping the Android Accessibility Suite. Any change? (If yes, try clearing the cache and/or data for the app. If no, you may have inadvertently enabled an obscure/concealed function with a key press combination.)

If you continue to be stuck with all of these issues, get ready to factory reset as already advised ;).
 
Top